Skip links

Frågor och svar om Fibern.

Här kommer några frågor och svar vi fått angående fiberinstallationen, har ni ytterligare frågor så finns det en mailadress här.

1.       Varför får vissa mail/sms av våra boende om kostnader m.m… Kan det vara så att några har provat fibern, då ser ni det och mailar info till dessa medans dom andra inte provat och då ej fått mer information?

SVAR:  Jag måste se ett exempel mail innan jag kan bedöma vad det är för mail! Men det kan vara så som du säger.

2.       Kan ni åter igen förklara om kostnaderna och rotavdrag på ett tydligt sett, en gång för alla så att alla förstår, och gärna skriva var det står i kontraktet så boende själva kan titta på det. Tydligen är det många som inte läst hela avtalet, eftersom många säger att dom inte hört eller läst något om detta?

SVAR: Se Allmänna Villkor punkt 6
Alternativ 1) 399 kr + 399 kr i 24 mån = 9 975 kr + 4 900 kr RUT-avdrag = Totalt 14 875 kr
Alterantiv 2) 4 900 kr + 2 450 kr RUT-avdrag = Totalt 7 350 kr

3.       Skaffar man router helt själv eller ingår det när man valt vilken operatör man har? Eller blir det en kostnad utöver månadskostnaden?

        SVAR: Router införskaffas själv om man inte vill köra trådbundet, då är det bara att koppla in

4.       Informera gärna hur man bokar kanal/TV paket om man vill använda fiber och inte Comhem´s 3 hål i väggen?

       SVAR: Man kan gå in på www.openinfra.com/marknadsplats och se vilka leverantörer som erbjuder tv. Kanalerna som ingick i avtalet är endast ”must carry”, ca 8 st

5.       Uppge gärna en mailadress som boende kan använda vid frågor, många frågor kommer nu till oss i styrelsen och vi har inte alla svar?

SVAR: kundtjanst@openinfra.com eller säljprojektledare Joachim Almberger, joachim.almberger@openinfra.com

6.       Var tydliga med vad som ska betalas, till VEM och HUR? (är rörigt då ni bytt namn)

 SVAR: Till Open Infra (Tidigare Stadsnätsbolaget, samma org.nr.). Det kommer en faktura från oss på hela beloppet, och sedan får varje boende välja att engångsbetala, delbetala via vår kreditpartner eller hitta eget finansieringssätt.

7.       Vilken operatör är upphandlad?

SVAR: Internetbolaget

8.       Är det valfritt att välja vem som helst eller är vi låsta till en som är utvalt och då i 24 månader, för dem som valt detta erbjudande?

      SVAR: I erbjudandet ingick en bredbandstjänst som är upphandlat med Internetbolaget i 24 månader. Antingen nyttjar man den i 24 månader och sedan väljer själv i nätet. Eller så går det att välja någon annan under dessa 24 månader, men då boende betala för detta. Det som ingår är 24 månader 1000/100 Mbit/s med internetbolaget. Detta gäller Alternativ 1 i avtalet, alternativ 2 (4 900 kr) ingick ingen bredbandstjänst.

9.       För dom som betalar kontant dvs ingen månadskostnad, vad gäller för dem? (Helt valfritt att välja operatör eller samma som för dom som valt att betala per månad i 24 månader?)

      SVAR: Även om de betalar kontakt 9 975 kr (Alternativ 1) ingår det fortfarande 24 månader konstadsfritt bredband som sätter igång på angivet datum. För de som betalar 4 900 kr (Alternativ 2 utan tjänster) så kan de välja bredbandsleverantör direkt eller när de vill.

·       Hallå grannar! Är det fler som har problem med fibernätet eller funkar det för någon? Trodde det skulle kopplas på 1/6 2020 men fick ett mail redan 17/2 2020 om att tjänsten var igång… vilket den inte är. Har ringt internetbolaget och stadsnätsbolaget hur många gånger som helst men får inget tydligt svar så undrar om någon är i samma sits?

 Svar: Fibern är aktiv, men tjänsterna som ingick i avtalet sätts inte igång förens 1 juni i samband med att fakturan kommer. För de som valt alternativet för 4900 kr utan tjänster så är det fritt fram att välja leverantör och börja använda nu. Om man valde Alternativ 1 med bredbandstjänst så vore det dumt att binda upp sig på någon annan tjänst då den inkluderande bredbandstjänsten sätts igång 1 juni 2020.

·       Jag är förvånad att det inte framgick av erbjudandet att det kostar C:a 15 000:- om man ej har RUT att utnyttja. Har man RUT blir det 10 000:-. Tycker det borde informerats att det var så.

 SVAR: Man kan välja att engångsbetala eller delbetala. Totala beloppet över 2 år (oavsett engångs- eller delbetalning) är 9 975 kr efter RUT-avdrag på 4 900 kr. Stadsnätsbolaget/Open Infra har tagit detta till sig och är tydligare med detta nu och framöver.

·       Så här står det i mailet jag fick:  ” För er som valde alternativ 1 (fiberinstallation med Tjänster) Tjänsten kommer att börja fungera från och med 1 juni 2020.  För er som valde alternativ 2 (fiberinstallation utan tjänster) ni har möjlighet att nyttja fiber redan nu om så önskas…..

 SVAR: Helt korrekt.

Hoppas ni fått svar på era funderingar, annars mailar ni till något av de 2 mailadresser som finns på fråga 5.

// Styrelsen